luni, 3 august 2009

Sambata muzicala


in ultima vreme pusesem in cui umblarile hai hui pe la cantari live, din motive mai mult sau mai putin obiective. Sambata asta m-am hotarat sa dau dracului epuizarea fizica si lipsa(acuta a)banilor, si m-am prezentat la 2 cantari in Vama Veche:Kumm in Club Control, si (din pacate) ultima seara de Folk You. Sa va spun intai despre Kumm: Doamne ce adoram trupa asta cand era Dan Byron solist!! So, fani adevarati Kumm, shoot me!Am mai tot fost la concertele lor cand am reusit, dar inca nu ma pot indragosti de noul lor solist, sau ma rog, de "vocea" lui. Nu e, n-are dom'le.Mie imi place muzica clujenilor, dar le trebuie o voce mai cu c...e. Nu-i vorba, omul vrea, ei sunt energici pe scena, inclusiv noul baterist bate bine, n-am ce zice, dar lipseste ceva. Stiu ca nu-i frumos sa compari pe fostul cu actualul,:P, dar ...
Cantarea a inceput cu intarziere, din cauza unei intreruperi de curent electric.Au cantat chestii noi,in stilul care i-a consacrat, au killarit "Curse" si "Butterflies", au fost bisati, ca de obicei.In primul rand in fata scenei, aproape aceeasi oameni pe care ii vad de obicei la cantarile lor.Cum am aterizat acolo fara pereche sau gasca, M-am aciuat la o masa langa niste fete foarte de treaba, in compania carora mi-am clatit urechile. Cel mai ciudat mi s-a parut umblatul pe la mese pentru colectarea banilor de bilet,inainte de concert, pentru ca nu a stat nimeni la intrare. Saxofonul lui Iordache nu s-a auzit mai deloc, chiar imi venea sa le fac semn baietilor, dar na, ce ma bagam eu in treaba lor...Anyway, dupa al doilea bis, m-am tirat in glorie catre Folk you, de unde am plecat abia catre 3 dimineta.Atmosfera a fost extraordinara.Nu sunt un fan infocat de folk, dar nu m-am dat dusa de acolo.Am prins doua recitaluri care mi-au mangaiat sufletul.M-am trezit bocind cu spor pe "Chiar daca" a lui Chilian, care mi-a facut o impresie foarte buna la prima mea auditie live Florin Chilian. Nu degeaba il pupa astia atata in cur. Tipul chiar are talent.Cand are el chef, face ce vrea cu vocea lui si cu publicul din fata scenei.
Cea mai tare faza, pentru mine, a fost momentul IRIS.Intotdeauna mi-a placut Minculescu, acum ma plec in fata lui si-i spun "Maestre". Extraordinara forta interioara are omul asta.Ii urez "bine ai revenit!", si sincer, cu toate ca nu sunt un fan Iris, nu am putut sa nu ma bucur din plin de ceea ce am vazut si ascultat. Publicul era in delir, canta impreuna cu baietii, si nu cred ca festivalul se putea incheia cu ceva mai bun de atat, desi nu putem spune ca Iris canta folk. Nu canta folk, dar au devenit o parte din sufletul muzical a(probabil)milioane de romani.
In concluzie, ar trebui sa ies mai des sambata seara din casa.:))

Un comentariu: