joi, 20 mai 2010

lansare de carte



Duminica trecuta, cu sufletul amortit de o veste nu tocmai placuta aruncata peste ochi cu nonsalanta si lipsa de diplomatie de catre cineva drag, m-am hotarat sa ies din casa. Mi-am pus pantofiori cu toc inalt, rohita oranj, ca sa -mi aduca energie pozitiva, si, sfindand amenintarea furtunii care urma sa vina(furtuna la propriu, cu ploaie torentiala, tunete, traznete, etc), am onorat o invitatie la o lansare de carte. Cartea se numeste "Cer fara stele", iar autorul este Marius Dinca. Inca nu-l cunosc pe Marius, dar sper ca voi avea ocazia sa colaborez cu el, ca si cu Gabriel Tora, cel care mi-a si lansat invitatia la acest eveniment.
Si mi-a placut. Mi-a lipsit genul asta de evenimente. Desi am crescut printre artisti, tata fiind pictor, am pierdut o vreme indelungata contactul cu astfel de lucruri, si am uitat de hrana pentru suflet. M-am bucurat sa vad ca inca sunt oameni in Mangalia care creeaza, si ca sunt oameni care nu renunta sa incurajeze creatia. In Mangalia, undeva, in umbra, inca se nasc si renasc talente, si inca sunt oameni dispusi sa creada in muze.
M-am bucurat sa revad acolo oameni dragi din copilaria mea, fosti profesori, bucurosi la randul lor sa ma revada, si ma bucur ca nu ne-am uitat unii pe altii. Experienta asta mi-a mangaiat realmente sufletul, si in mod sigur o voi repeta.
Felicitari lui Marius pentru lansarea acestui nou roman, pentru ca nu e primul, si vom mai vorbi pe teme de genul asta cat mai curand, sper. :)

4 comentarii: